Blanka II

18.11.2018 08:54

Včera 17. listopadu 2018 se měla konat velkolepá akce, ale nekonala se. Ta ostuda je srovnatelná s mnohaletým zpožděním dostavby tunelu Blanka, v důsledku rozkradení financí.

Na velkolepé výročí Listopadu byla připravena barevná neo-komunistická revoluce. Dokonce měl po Vltavě připlout i křižník s názvem Aurora Václava Havla a měl vystřelit symbolicky špuntem od šampaňského. Na tento signál se měly zvednout davy lidí, obávajících se o křehký osud České televize, Respektu a dalších pilířů demokracie. Jenže záplavy šampaňského se nekonaly, ba nezbyly ani suché špunty pro prostý lid. Po Praze se tak toulaly jen zmatené skupinky vizionářů a muchlaly čerstvé květiny do koše, nebo muchlaly poněkud omšelé soudružky knihovnice jen tak. Barevná revoluce se nekonala.

Vinu za toto trapné selhání má stejný šlendrián jako v případě tunelu Blanka. V případě křižníku Aurora Václava Havla sice bylo na jeho postavení neziskovým organizacím zasláno patřičné množství miliónů, ale bohužel, cestou někde zmizely. Strýček Soros se sice brání, že peníze odeslal včas, ale jistý nejmenovaný pornoherec to popírá: "Žádné peníze ze zahraničí jsme nikdy nedostali a kromě toho, vzal jsem si z nich jen malou část."

Náš zasvěcený zdroj uvádí, že základní chyba byla v tom, že peníze měly být určeny na postavení křižníku, což je vojenský materiál. Jakmile se o nich doslechl Béďa Kraďousek, expert na věci vojenské, okamžitě prohlásil, že použije technologii vyzkoušenou na nefunkčních padácích, na nákupu zbytečných obrněnců a dalších úspěšných vojenských projektech. Jeho záměr se zřejmě setkal s úspěchem, peníze už nikdy nikdo neuvidí.

Protože osud křižníku Aurora Václava Havla se podobá osudu tunelu Blanka, můžeme přesto skončit optimisticky. Není pochyb, že v brzké budoucnosti Parlament na jeho postavení uvolní další prostředky a až se tyto rozkradou, tak ještě několikrát. Křižníku, který by nás z bubenského nábřeží chránil před útokem ze severní Koreje, se nepochybně dočkáme.